Varför?


(Why do we want to live like Stone Age people?)
Vad är det som lockar? Laga mat över öppen eld, tvätta sig i floden och slåss med vilda djur (typ myggor i det här fallet). Försöka dra upp några fiskar. Kanske upptäcka björnspår eller höra vargarna yla i fjärran. Vandra i skogen, samla ved och söka ätbara svampar och bär. Samlas i grupper för att utbyta erfarenheter och bo i trånga utrymmen, trots att vi har alla bekvämligheter och TV därhemma. Varför gillar vi att leva som stenåldersmänniskor?

Kommentarer
Postat av: Marianne

Jag tror att det är just växlingen mellan det primitiva och civilisationen som drar. Och med husvagn bor man bra, även om den är liten.

2009-05-20 @ 13:20:25
Postat av: Maria, Gregers

Jag tror att det bor en stenålders människa i oss alla, och så är man så närvarande i naturen, det är nu och jag njuter i alla fall av den tiden, vi lever och det känns extra mkt där ute i skogen, inga måsten, bara vara.

kraaaaaaam

2009-05-20 @ 14:29:58
Postat av: Börje i SofieRo

Ja man kan ju fundera på saken, när man kan ha stuga och stora utrymmen med egen säng och TV samt spis och kyl/frys och köksfläkt!

2009-05-20 @ 21:37:59
Postat av: Monica

Finns mycket akademiska teorier på det där ;) I korthet kan man väl säga att när vi har nått toppen på Mazlovs behovstrappa (1.fysisk tillfredställelse = mat, vatten etc 2. Säkerhet= fysisk säkerhet, familj etc. 3.Social tillfredsställelse= vänner, sammanhang 4. Självkänsla = självkänsla, säkerhet, respekt 5. Självförverkligande) så vill vi börja om igen "back to basics". Att utmana och uppfylla de här stegen ger en tillfredsställelse, och det är enklare att uppfylla de basala behoven än att alltid kämpa med sitt självförvekligande.... För att inte glömma att det är enklare att se sånt som vänskap och sociala sammanhang i en enklare fysisk miljö. Hur som helst så är det trevlig!

2009-05-21 @ 11:13:26

Kommentera inlägget här:

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress: (publiceras ej)

URL/Bloggadress:

Kommentar:

Trackback
RSS 2.0