Bra väder
Mammas rabarberpaj. 10 portioner. (Rrhubarb pie)
TILL FYLLNINGEN
6 rabarberstjälkar
4 msk socker
TILL DEGEN
150 g smör
3 dl vetemjöl
1 dl socker
½ tsk bakpulver
1 krm salt
Gör så här
Sätt ugnen på 200°C.
Skär av de yttersta ändarna på rabarberstjälkarna och skala bort det yttersta, tunna skalet. Skär rabarbern i små bitar, ungefär 2 centimeter långa.
Häll ett par matskedar vatten i en kastrull. Lägg i rabarberbitarna och sockret. Koka i 5-10 minuter eller tills rabarbern blir mjuk. Smaka av och känn efter om du vill ha mer socker.
Lägg smöret i en liten kastrull och smält det på låg värme.
Häll mjöl, socker, bakpulver och salt i bunken och rör om ordentligt.
Häll i det smälta smöret och blanda ihop till en deg.
Lägg degen i en pajform och platta ut den med händerna så att den täcker botten och går upp en bit på kanterna. Grädda i ugnen i ca 15 minuter.
Ta ut pajen ur ugnen och fyll med rabarbern, bred ut dem i ett jämnt lager. Ställ in pajen i ugnen igen i ytterligare ca 10 minuter.
Ät med glass, vaniljvisp eller grädde.
Men det lät ju himla gott. Jag har kopierat och sparat.
År det din mors recept eller ditt eget? jag vill gärna veta för jag tycker att det är roligt att få föra vidare till barnen i och med att det är i släkten så att säga
kraaaaam
maria
Nej, tyvärr kan jag eller min släkt inte ta åt sig äran. Den kallades Mammas rabarberpaj i receptet på Internet.