Värre än djur

Söndag morgon. Dricker kaffe och läser tidningarna på Internet. Blir både djupt sorgsen och rent ut sagt förbannad. Varför är det så mycket våld och galenskap i världen? Minns ni den provokativa kvinnan i Feministiskt Initiativ? Hon som sa att män är djur. Idag är jag nästan beredd att hålla med. Absolut inte att alla män, men tyvärr alltför många.
Mest aktuellt är ju mannen utanför Råneå som dödar sin sambo för att hon fått vårdnaden om deras små barn. Han hade tydligen skickat hem sina anställda och använde ett redskap som man har vid slakt av boskap, men påstår att mordet inte var planerat !!!
För att inte tala om mannen som kidnappade en elvaårig tjej i USA och höll henne fången i arton år. Jag undrar just vilka möjligheter hon har att få ett normalt liv ? Och de två döttrar som växt upp med henne i fångenskapen. Femton, respektive elva år, under så hemska omständigheter att vi bara kan ana oss till det. Enligt de psykologer som uttalat sig i Los Angeles Times kommer det att bli väldigt svårt att rehabilitera dem fullt ut.
Men att jämföra män med djur är förstås orättvist. Inte ens ett djur skulle hålla en artfrände i fångenskap under flera år. Tyvärr finns det flera exempel på män som har gjort det.   

Kommentarer
Postat av: Maria, Gregers

Ja som du säger, inte ens djur kan vara så grymma som människan, men det är orättvist att säga att ALLA män är så, ondskan har inte med könet att göra utan är nog tyvärr en mänsklig egenskap som vissa aldrig fått lära sig att trycka tillbaka, vi ju föds tyvärr med den.

Fy faruln för de som drabbas av ondskan i vilken form den än är.

2009-08-30 @ 12:14:46

Kommentera inlägget här:

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress: (publiceras ej)

URL/Bloggadress:

Kommentar:

Trackback
RSS 2.0