Tänk efter före...

              
Vägverket har infört nollvisionen. Nu dör ungefär 500 människor i trafiken varje år. Ruskiga siffror som man gör allt för att förminska med hjälp av mitträcken och andra säkerhets-åtgärder. Mindre känt är att 1400 människor skadas så svårt i hemmet att de avlider. Ettusenfyrahundra alltså! Och då handlar det enbart om fallolyckor. Varför talas det så lite om det? En orsak är förstås att media inte tar upp det. Men vi känner nog alla någon som har fallit. Själv har jag bekanta som ramlat när de t ex klivit upp på en snurrstol, ett bord eller en stege som inte stått stadigt. De behövde visserligen sjukhusvård, men de klarade livet och kan räknas in i de 70 000 personer som skadades svårt vid ett fall det året.
Nu gör "Myndigheten för samhällsskydd och beredskap" en satsning på att undvika dessa olycksfall som ju kostar enorma summor och mycket lidande. Myndigheten har bl a gett ut en folder som tar upp saker som fall, brand, brottslighet och andra risker i vardagen. Väldigt nyttig läsning. Det gäller verkligen att tänka efter före.

Kommentarer
Postat av: Gunilla

jag ska tänka på dina kloka ord när jag börjar klänga omkring och hänga upp lampor och gardiner. Det är 5.30 m till taket i vardagsrummet... ;-)

2009-08-27 @ 23:27:13
URL: http://husbyggarens.webbsida.com
Postat av: Henny

Just precis Gunilla, du som är på väg att flytta in i ditt drömhus. Ta det väldigt försiktigt, be någon hålla i stegen. Det vore väl snopet hamna i sängen på sjukhuset isf i ditt eget fina sovrum.

2009-08-28 @ 09:13:14

Kommentera inlägget här:

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress: (publiceras ej)

URL/Bloggadress:

Kommentar:

Trackback
RSS 2.0