Maggot

Vilken underbar dag! Klarblå himmel, strålande sol, kav lugnt och hårdfrusna skoterspår. Färden går till sjön utan namn, kallad 906:an i folkmun. En fjällsjö omgiven av höga fjälltoppar. Vi har hela området för oss själva och får till och med fisk! Visserligen inte så stora - men många. Om det bara inte vore så äckligt att trä på levande maggot på kroken skulle det vara riktigt kul. Det är tur att det finns familjemedlemmar som ställer upp och hjälper till.
Det är svårt att slita sig därifrån, men vid tvåtiden säger hettan i ansiktet till oss att inte vänta för länge. Man vill ju inte gärna se ut som ett grillat russin i ansiktet framöver. 

Till sist måste jag få berätta den sanna historien om en bekant som en mycket kall vinterdag hade problem med att få igång sin skoter. Han drog och drog, men den ville inte starta. Svettig och irriterad slängde han hjälmen och tog på sig toppluvan han hade i fickan. Till slut fick han i alla fall fart på fordonet, fick på sig hjälmen igen och stack iväg med sina fiskekompisar ut på fjället. Men han kunde inte förstå varför det kliade så infernaliskt i huvudet.
Inte förrän han kom på att toppluvan legat i den ficka där han förvarade burken med maggot - och att burklocket hade gått upp. (Maggot är små fluglarver som förvaras i sågspån och som används som bete)

Kommentarer
Postat av: Birgitta

Det" kryper" i hårbotten bara av att man läser historien...Kul att ni har tur med vädret medan ni är där.

Ha det så gott Birgitta o Bosse

2009-04-16 @ 00:23:42
Postat av: Börje i SofieRo/Bäzika

Vilken tur att det inte kom innifrån då!

ja du vädret är bra här också, men betydligt lugnare har vi här, behöver inte jäkta fram så mycket!

2009-04-16 @ 12:24:35
Postat av: CL

Men Herregud Henny !

Är du så schååpig, kan inte sätta på en maggot på kroken !Men du är ju nästan född i staaaaan, skrattar Carola.

2009-04-16 @ 17:42:25
URL: http://husbilsresa.blogg.se/

Kommentera inlägget här:

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress: (publiceras ej)

URL/Bloggadress:

Kommentar:

Trackback
RSS 2.0