Vårtecken


(Springtime in the mountains)
Det skulle bli mulet idag, men solen skiner från en blå himmel med några få molntussar. Äldsta barnbarnet och hennes pojkvän har åkt hem, nu kommer hennes bror och hans flickvän upp i afton. Det är roligt att hinna vara med dem också efter att ha tillbringat mycket tid med de små barnbarnen i USA.
Dottern och mågen åker ner till Arjeplog för att komplettera förråden, deras kompisar kommer på besök i helgen. Sonen och hans kompisar drar iväg på fisketur. Vi veteraner gör en skotertur tillsammans med grannarna upp till Lutor och Farfarstjärn. Leden är helt perfekt, preparerad med pistmaskin så det är ett sant nöje att färdas efter den. Vid gränsen mot Peljekaise nationalpark tar vi kaffepaus och ser strömstaren vippa vid stranden av den porlande bäcken. Våren är verkligen på väg.
Läste i webbtidningen att Laisälven gått upp på sina ställen. De bofasta invånarna har länge kämpat för att få dra leden uppe på kalfjället i stället, men samerna sätter sig emot det. Nu vill stugföreningen gå samman med övriga föreningar här uppe för att bilda en påtrycknings-grupp. Det vore ju förskräckligt om det måste hända en dödsolycka innan man kan komma sams om något så enkelt som en skoterled.


Kommentarer
Postat av: Börje i Bäzika

Ja man tycker att det skulle vara en självklarhet att dra en skoterled på säkert sätt, men det verkar vara att få sätta sig emot bara för att få demostrera! Det kan ju inte bli värre att försöka påverka!

2009-04-16 @ 17:08:12

Kommentera inlägget här:

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress: (publiceras ej)

URL/Bloggadress:

Kommentar:

Trackback
RSS 2.0