Speciell dag

Vaknar till strålande sol och krispigt skön höstluft uppe i den lappländska fjällvärlden. Minns en annan morgon för precis sex år sedan. En mycket speciell dag. Vårt yngsta barn, och enda dotter, skulle framåt eftermiddagen vigas i Uppsala gamla kyrka. Nog pirrade det i magen vid tanken.
Men allt gick bra, vädret var perfekt, brudparet rörde oss till tårar och vi svärföräldrar klarade våra uppgifter utan att svimma eller staka oss. Vi hade nämligen en ovanligt stor del i ceremonin. Svärfäderna (heter det så?) skulle läsa var sin text och svärmödrarna tända var sitt ljus framme vid altaret. Sedan tog brudparet ljusen och tände ett annat större ljus med hjälp av dem. Det symboliserade de två ungas och familjernas förening. Väldigt stämningsfullt och vackert. 
Våra två söners bröllop hade också varit mycket vackra och speciella, det första i arktisk kyla och det andra i tropisk värme. Och lika rörd blir man tydligen varenda gång, det är så högtidligt när ungdomarna står där framme vid altaret och ger varandra "tro och loven". Själva ska vi den här månaden fira vår 48:e bröllopsdag. Tänk vad tiden går! 

 

Kommentarer
Postat av: börje i SofieRo

hej har tagit del av bloggens alla skrivningar!

Alldeles utmärkt författat, vad kul att vara där säkert, och vilken överraskning ni fick!

Hälsa alla från oss i SofieRo

2008-09-18 @ 21:16:24
Postat av: fynda kläder

fynda kläder i min blogg! (:

2008-09-18 @ 21:19:37
URL: http://fyndaklader.blogg.se/

Kommentera inlägget här:

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress: (publiceras ej)

URL/Bloggadress:

Kommentar:

Trackback
RSS 2.0