palt och palt

Att skriva ett inlägg med lättsamt innehåll känns faktiskt lite konstigt efter funderingarna kring Carolines mystiska försvinnande. Vi tänker ju fortfarande på henne och familjen och hoppas fallet ska komma till ett avslut.
Här i Ladera har vi i alla fall kokat riktig pitepalt idag. Efter några tidigare försök vet vi att en röd potatissort som vi inte vet namnet på, barley flour och ett blandmjöl som kallas All Purpose fungerar allra bäst för tillverkning av denna delikatess. Det finns faktiskt rimsaltat fläsk i vissa affärer, även om vi tycker det är i saltaste laget.
Vi har också haft med oss ett "snabbak", kallat Raspeballer, som tillverkas i Norge av alla ställen. Det innehåller bland annat potatisflingor och lite olika typer av mjöl. Detta blandas bara med vatten, får svälla en stund, och formas sedan och kokas som vanlig palt. Det ska sonen och systersonen använda senare när de själva vill göra ett paltkok.

      
 
   

Kommentarer
Postat av: Birgitta o Bosse

Tack för bilderna...Dannica verkar inte blyg för Mattias trots att dom inte träffas så ofta. Trädgården var jättefin, som ett stort "uterum"

ps...prova Skypa kring 16-tiden eran tid då kollar jag datorn, innan jag gör kväll

kram Birgitta

2008-09-23 @ 20:19:42
Postat av: Gunilla

Ja du, Morzan, du gör en välgärning genom att lära världen äta palt! Världens godaste mat - och världens fulaste! (För ingen kan väl påstå att en stor grå kluns är vacker...?)

Så kul att läsa om era öden och äventyr over there! Själva är vi i inledningsfasen av byggbestyren - ritningen finns i Luleå nu. Därför byggbloggar jag numera...

Vi har haft storstädning på CMiT i veckan och slängt flera MIL sladdar och kablar. Någon föreslog att vi skulle spara dem till dig! ;-)

Ha det gott och hälsa farzan!

2008-09-24 @ 20:24:25
URL: http://www.husbyggarens.webbsida.com

Kommentera inlägget här:

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress: (publiceras ej)

URL/Bloggadress:

Kommentar:

Trackback
RSS 2.0