Bakdag i 32 plusgrader


Över +32 idag. Då är kanske inte bakning den bästa sysselsättningen, men man vill ju gärna göra rätt för mat och husrum ;-). Och vi vet att hembakta kanelbullar är populära i familjen. IKEA har visserligen kanelbullar, men de är amerikaniserade och därför väldigt söta. Så jag plockade fram ett svensk/amerikanskt recept:
1/2 cup margarine or butter
2 cups milk
2 oz active compressed yeast
1/2 teaspoon salt
1/2 cup sugar
5 cups all-purpose flour
Men hur mycket är en cup? Kaffekopp eller tekopp? Som tur är finns det många års erfarenhet att falla tillbaka på. Jäsningen gick snabbt i värmen och bullarna blev riktigt goda. Enda problemet var att de fastnade på plåten och fick skäras loss. Hur det kom sig vet jag inte. Var det värmen?
Vi tog med en kanelbulle när vi hämtade barnbarnet från skolan och ni skulle ha sett hennes min. Hon sken som en sol. Det gjorde hennes föräldrar också när de fick en chans att testa. 

Kommentarer
Postat av: Birgitta

Va duktig du är som bakar i den värmen. Men det måste vara kul när det blir så uppskattat

Ha det så bra Birgitta

2008-09-25 @ 09:20:51
Postat av: Monica

mm.. gott med bullar! Och kul att det blev så populärt ;)



2008-09-25 @ 17:32:14

Kommentera inlägget här:

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress: (publiceras ej)

URL/Bloggadress:

Kommentar:

Trackback
RSS 2.0