Vegas - en stad mitt i öknen

Värmen fortsätter, tidigt på morgonen är det  i regel +15, men mitt på dagen över +30. I skuggan! Hur varmt ska det då inte vara i öknen? Sanden och stenarna är säkert stekheta. Man inser att filmer och serieteckningar, där folk släpar sig fram med tungan hängande, verkligen kan stämma med verkligheten! Samma sak med de otroliga stenformationer i rödbrun sten som alltid finns med i västernfilmer. De finns på riktigt, men ser faktiskt ut som filmkulisser.
Vi blev erbjudna att följa med sonens svärföräldrar till Las Vegas över helgen. De har ett hus där som just nu står tomt. Resan dit går till stor del genom öknen så man rekommenderas att ha mycket vatten med sig om något skulle inträffa. Skulle man få problem ska man inte gå ur bilen för att få hjälp av medtrafikanter, utan stanna kvar till dess en vägpatrull (polisen) kommer.
Jag tror nog vi tackar för erbjudandet, men väljer att stanna kvar i Ladera. Vi har varit i Las Vegas ett par gånger och den staden är rent otrolig. Man upplever den som ett Disneyland för vuxna. En helt galen samling av spektakulära kasinon och hotell som alla försöker överglänsa varandra. För att beskriva den skulle vi behöva ytterligare minst en blogg och massor av tid. Men vi kan berätta att det glittrar, glimmar och sprakar om den staden. Säkert finns mycket elände och kriminalitet, även om man som turist inte alltid kan upptäcka det.
Vad vi däremot ser är att det måste gå åt enorma mängder av vatten för att få ökenstaden att grönska och mycket energi för att få den att lysa som den gör. Staden lär till och med ha ett eget kärnkraftverk för att klara detta. (se Gunillas kommentar i förra inlägget)   

Kommentarer

Kommentera inlägget här:

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress: (publiceras ej)

URL/Bloggadress:

Kommentar:

Trackback
RSS 2.0