Logan

Lördagens födelsedagsfirande blev oväntat dubbelt. Sonhustrun fyllde år men hennes väninna (barnbarnets dagmamma) fick också en son just idag. Allt gick bra - även om barnet kom tre veckor tidigare än beräknat. Vi hade hand om deras treåriga dotter under tiden och bara ett par timmar efter förlossningen besökte vi familjen på sjukhuset. Tydligen är det vanligt, för folk i alla åldrar strömmade till för att gratulera. Måste vara jobbigt för den nyblivna mamman kan man tycka.
Det var intressant att se hur en av personalen kom för att ta upp beställning på middag och morgondagens frukost . Det fanns mycket att välja på, minst tre huvudrätter plus olika tillbehör. Rummen påminde mest om hotellrum, det var läckra takplattor, mosaik, tavlor och fåtöljer. Egen TV förstås.
Det var gott om personal. Medan vi var där var flera olika sjuksköterskor inne, antingen för att kolla barnet eller mamman. Och vid själva förlossningen fanns sex personer med, två läkare och fyra barnmorskor. Ändå var det en helt normal graviditet och födsel. Men smakar det så kostar det. Minst 1500 dollar per dygn berättar sonen.


Morzan med nyfödde Logan, 3500 g tung och 49,5 cm lång.

   
 

Kommentarer
Postat av: Syrran Christina

Hälsa och gratulera så mycket från oss! - Men vilket mörker som sagt, med så mycket folk direkt efter förlossningen!! Inte minst för det lilla barnet som pang på utsätts för både det ena och det andra i bacilluskväg bara någon timme gammal. DET tycker jag inte verkar som något att ta efter för oss. Det övriga med maten och lokalerna verkar toppen. Mycket effektfullt med takplattorna! Ha det bra... vi hörs/viklunds som ska upp en vända till Åträsk över dan

2008-10-19 @ 08:36:24
Postat av: Monica och Martin

Åh, va roligt! Jättestora gratulationer från mig och Martin från ett frostkallt Jävre!



Kram

2008-10-19 @ 10:07:08
Postat av: Maria Hällgren,Gregers

Hälsa och gratulera så mkt.

Hur många dygn ligger modern kvar i denna lyx?

Jag tänker på notan och jämfört med Sverige, där man i dag bara är 3 dygn, i Usa borde det bli 21.000kr för 3 dygn cirka? och är dom gammeldags på kliniken så kanske man ligger kvar 1 vecka för 45.000 kr i så fall? ja tur att det finns alternativa kliniker, som staten betalar även i Usa.

Hoppas att det går bra för Gennie och Magnus med nnytillskotten nu. Kostar det extra om man får tvillingar tro?

2008-10-24 @ 14:44:46
Postat av: Morzan

Normalt stannar man bara två dagar på sjukhuset. Vid kejsarsnitt fyra dagar. Det finns alternativa kliniker för dem som inte har jobb eller försäkringar eller tillräckligt med pengar. Då startas en typ av socialprogram som hjälper till med sjukvård och anskaffande av jobb.

Sonhustrun har inte tagit reda på om det kostar mer att få tvillingar, men tror att det är mycket möjligt. (fler tester och en extra att ta hand om)

2008-10-24 @ 19:56:06

Kommentera inlägget här:

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress: (publiceras ej)

URL/Bloggadress:

Kommentar:

Trackback
RSS 2.0