Hårfint

         
Barnbarnet har öppnat frisersalong och fixar snygga pippilotter på farfar och farmor. Kan det vara faster Therese som har inspirerat henne månntro? Roligt har hon i alla fall och det har hennes föräldrar också när de ser resultatet.


Nu börjar hösten märkas så smått. En del typer av lövträd fäller ett och annat blad, men det är fortfarande väldigt grönt och lummigt. Se bara på utsikten från vår kaffeterass på framsidan av huset.
Nu väntar en långhelg eftersom vår son och sonhustru är lediga på måndag. Man firar Columbus, snedseglaren som kom helt fel när han skulle till Indien. Leif Eriksson, som upptäckte Nordamerika långt före honom, är tydligen glömd. Kanske dags att införa en Vikingadag i USA med hornprydda hjälmar, mjöd och vinkingaskepp så Leffe får den uppmärksamhet han förtjänar.

Kommentarer
Postat av: börje i Bärzika

tagit del av bloggen, verkligen intressant och vilka kontraster egentligen! Men Bärzika håller sig bra i längden! Vi är då inte "avundes" så det så sa räven!

Må väl alla och hälsa!

2008-10-11 @ 12:58:31
Postat av: Birgitta o Bosse

Nu kanske det blir "mindre" varmt hos er när hösten kommer...mer lagomt för er nordbor.

Va roligt för Danica att ha någon att pyssla med någon som har "tid" sitta stilla en stund

Ha det så gott Kram Birgitta

2008-10-11 @ 15:27:16
Postat av: Gunilla

Columbus, släng dig i väggen! Vikingadagen finns faktiskt redan: EriksonDay" rel="nofollow">http://en.wikipedia.org/wiki/LeifEriksonDay

Tyvärr inföll den i förrgår, men bättre sent än aldrig... Så ta på er hornen (som vikingarna alltså INTE hade) och slå upp en stånka mjöd! Kom ihåg att det fantastiska ordet "lagom" kom från viktingarnas dryckesgillen: det gällde att stånkan räckte "LAG OM" så att alla fick sin del av mjöden.

Urnordiska hälsningar från Gunilla (f.ö. ett fornnordiskt namn med betydelsen Stridsmö...)

2008-10-11 @ 19:10:39
URL: http://fotofinnaren.se

Kommentera inlägget här:

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress: (publiceras ej)

URL/Bloggadress:

Kommentar:

Trackback
RSS 2.0