Skönt

Det kom ett stilla duggregn en kort stund på förmiddan idag. Barnbarnet blev alldeles till sig och ville genast ta fram regnrock och paraply. Morzan och Farzan blev också upprymda och passade på att ta en promenad till köpcentrat.
Vi behövde nämligen apelsinmarmelad till en supergod kinesisk kötträtt som görs i husets Slowcocker. Vore det inte för att man har 120 V i USA skulle vi faktiskt importera en sån elktrisk kastrull. Men när vi kommer hem till Sverige ska vi prova göra den rätten i lergryta. Det borde bli ungefär samma sak. Köttet ska ju koka sakta på låg värme under några timmar. (I det här fallet med soja, apelsinmarmelad, tomatketchup, vitlök)
Tillbaka till regnet. Vatten från ovan kändes verkligen skönt efter en månad som varit den varmaste i Californien på 43 år. Tack vare att det var mulet steg inte temperaturen utan höll sig kring lite drygt 20 plusgrader. Som en svensk sommardag med andra ord. Jättehärligt.

Kommentarer
Postat av: Gunilla

Det finns slowcookers att köpa i Sverige också. Min franska väninna gör anka i sin - den kokar i 24 timmar och är fullkomligt GUDOMLIG!

2008-11-03 @ 13:10:30
URL: http://fotofinnaren.se
Postat av: Gunilla igen

Har kollat runt lite, och man kan beställa SlowCooker (eller CrockPots, som de också kallas) från eBay i Tyskland för ca 30 € för den minsta på 3,5 liter, upp till 50 € för större modeller. Frakten går på ca 20 €. (Om du bestämmer dig för att köpa en när ni kommer hem så är jag gärna med. Då kan vi dela på frakten.)

2008-11-03 @ 19:08:31
URL: http://fotofinnaren.se
Postat av: börje i Bäzika

män glöm et pitpaltn!

2008-11-03 @ 19:11:12
Postat av: Morzan

Självklart ska vi beställa en Slow Cooker, syrran vill också vara med. Kanske vi får köpa en hel pall till slut ;-) Tack för ditt "detektivarbete" så länge.

2008-11-03 @ 23:09:47

Kommentera inlägget här:

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress: (publiceras ej)

URL/Bloggadress:

Kommentar:

Trackback
RSS 2.0