Hjälp inför julen

På dörren hängde ett reklamblad med erbjudande om juldekorering av huset. Gratis förslag på hur de skulle göra ett "festive wonderland" utlovades om man tog kontakt med firman. Men just här är flygbladet bortkastad möda. Julpyntandet sköter säkert Farzan om innan vi åker härifrån. 
Men det mesta av julstöket kan köpas. Julklappsinslagningen, till och med själva inköpen, dekorationerna inomhus, städningen förstås och fikat och maten. Har du bara pengar så...
Häromdagen såg vi en bil med reklam för "Moms help moms". Vi vet inte vad mammor hjälper mammor med. Kanske är det barnvaktande, en krånglande dator eller byta däck på bilen. Här finns allt, till och med företag som skurar soptunnor och mobila biltvättare. Farzan skulle säkert kunna försörja sig som "alltiallo" bara hos grannarna och Morzan kunde till exempel starta en restaurang med svensk mat. Det finns inte många sådanan i LA trots det stora utbudet av internationella kök, något vi konstaterade vid lunchen med Anette och hennes familj. Det är bara det att saken är för sent påtänkt, orken är inte riktigt densamma som för 30-40 år sedan.

Kommentarer

Kommentera inlägget här:

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress: (publiceras ej)

URL/Bloggadress:

Kommentar:

Trackback
RSS 2.0