The Crystal Catherdral


Välkomna till Kristallkyrkan i Anaheim, en imponerande byggnad, nästan helt i glas. Den byggdes 1980 av en pastor som tidigare hållit friluftspredikningar och ville ha kvar känslan av att stå under bar himmel.


Väggar och tak består av 10.000 fönster och kyrkan rymmer uppemot 2.800 människor plus ca 1000 körmedlemmar och musiker. Varje söndag sänds TV-predikningar härifrån ut över världen. Vi i Sverige kan också se dem.


Just nu pågår förberedelserna för årets stora julshow. Rena Hollywoodproduktionen med en mängd levande djur, änglar, väldigt vacker musik, dansare mm. Några av de som medverkar är proffs, men många är rena amatörer. Vi såg julspelet förra året och det var en riktig höjdare. Änglarna som kommer flygande över publiken är verkligen spektakulära och den DVD vi köpte blir nog vår "måstesegrej" varje jul framöver.


Ett fascinerande hologram (svårt att fotografera)


Klocktornet med 60 kyrkklockor längst upp. Mycket glas att putsa även här!


Josef och Maria har tagit sin son med sig och är på väg mot Egypten. Ett av de många konstverk i naturlig storlek som finns kring kyrkan. Observera humorn, åsnans grepp i Josefs kläder :-)  Vill den inte lämna Israel månntro?

Kommentarer
Postat av: Birgitta

Vilken vacker byggnad, den måste vara "pampig" i verkligheten. Klocktornet var ju helt underbart , stilrent o elegant, Har ni hört när klockorna slår???( när ni var där förra julen? )

Ha det så gott Birgitta o Bosse

2008-11-28 @ 00:56:43

Kommentera inlägget här:

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress: (publiceras ej)

URL/Bloggadress:

Kommentar:

Trackback
RSS 2.0