Tea fire

Branden i Santa Barbara har nu slukat över hundra hus. Den lär har startat i en historiskt byggnad som hette Tea House. Därför kallas kallas branden allmänt för Tea fire i media. Man visade igår hur palmerna brinner inuti och sen exploderar i flammor. Och det finns många palmer kring de lyxiga hemmen, samma sak med eukalyptusträd, vars oljor är mycket eldfängda. Undra på att det blir svårsläckt.
De hårda vindarna på över 30 m/s för de väldiga lågorna vidare och antänder nya områden utan att brandmännen kan göra så mycket åt det. Under dagen har man vattenbombat med flyg och folk i omgivningen kring Santa Barbara har uppmanas att använda så lite vatten som möjligt för att underlätta brandkårens släckningsarbete och de förebyggande åtgärder man försöker sätta in.
Rök och aska sprids över stora områden och ännu fler människor än de 5400 som hittills evakuerats får hålla sig beredda om vinden skulle vända.  

Kommentarer
Postat av: Anonym

Det låter väldigt skrämmande, hur elden härjar.Den branden måste ju påverka hela stan, det låter ju som den härjar i ett tätbebyggt område. Ruskigt är det......grymt för de som drabbas.

Vi hoppasatt ni kan fara på er trip, trots allt annars får ni väl välja en ny mötesplats

Sköt om er kramar från Birgitta o Bosse

2008-11-14 @ 21:16:03

Kommentera inlägget här:

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress: (publiceras ej)

URL/Bloggadress:

Kommentar:

Trackback
RSS 2.0