Kalasgott



(Du kan klicka på bilderna)  

Vi fortsätter med temat mat. Nu handlar det om palt, karamelläpplen och avokado.
Fars Dag firade vi med paltkalas för tio personer, varav sju var amerikaner.
John fotograferade med telefonen för att visa maten, alltså palt och lingonsylt, 
för sin flickvän i San Fransisco. Men han trodde det skulle bli svårt att förstå vad 
bilden visar.
-  Eventuellt tror hon det är bullar och levrat blod, sa han med ett skratt.
Emmeline behövde instruktioner hur man gör ett "smörbrunn" . Det är inte lätt att veta
hur man gör det första gången, men Derek kunde visa för han har ätit palt förr.
Jag kommer så väl ihåg min debut när det skulle ätas hummer. Då fick jag också
be om hjälp. Men det lämnar vi till en annan gång :-)
Gästerna måste i alla fall ha gillat maten eftersom de gärna tog med sig några paltar
hem för att testa hur de smakar uppstekta i smör.
Till efterrätt hade sonen köpt äpplen doppade i karamellsås, hackade nötter,
choklad och typ krossad Daim. Jättesmarrirg och friskt på samma gång!
Sonens svärmor hade med sig en massa mat också, bland annat en stor påse
med avokado, nyplockade i den egna trädgården. Av dem kan vi göra mycket gott
framöver. 


Kommentarer
Postat av: Maria och Greger

Om det inte vore så långt bort så skulle Vi ha dykt upp på paltkalaset.Tala om för sonen och sonhutrun faran med att äta för mycket palt,för det finns en risk om man äter palt mer än två gånger per dag under ett år ! Men smarrit är det ! Greger

2008-11-10 @ 13:53:13
Postat av: Gunilla

Ni jobbar oförtrutet vidare på att sprida paltkulturen över världen - fortsätt så! (Men gör ni inget annat än äter och kalasar over there?)

2008-11-10 @ 17:49:32
URL: http://fotofinnaren.se
Postat av: Börje i Bäzika

Ja mat behöver vi alla, när övergår ni till renskav eller liknande, varför inte surströmming?

Lycka till med det!

2008-11-10 @ 18:06:39
Postat av: Anonym

jag trodde han tillbad dom högre makterna innan intaget?

2008-11-10 @ 18:09:04

Kommentera inlägget här:

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress: (publiceras ej)

URL/Bloggadress:

Kommentar:

Trackback
RSS 2.0