Fel säsong (uppdaterad)

Nya bränder har blossat upp i San Fernando Walley, norr om Los Angeles. Ett område med sexhundra mobil-homes har drabbats hårt, bara 60 av dem återstår just nu, andra bostadsområden brinner också, sjukhus och skolor är i farozonen och 10000 männsikor har evakuerats. Elden har tagit sig över Hihgway 5 och flera andra stora vägar har stängts av. Att ta sig härifrån till San Fransisco är till exempel omöjligt. Det borde kännas hopplöst för de 1500 brandmännen, men de kämpar på som galningar därute.
Folk skakar på huvudet och menar att vi är i mitten på november och säsongen för bränder ju borde vara över. Men värmen och heta Santa Ana-vindar har gjort att minsta gnista kan ställa till med jätteproblem.
- Det här är priset vi får betala för att bo här, menade en av invånarna i Santa Barbara. 
Vi har inte hört något nytt om bränderna i det området. Förhoppningsvis har man nu fått kontroll över dem, men fortfarande vet vi inte hur det ser ut i själva Santa Barbara och om det är värt att åka upp dit på tisdag. 
Här i Ladera märker vi inte mycket av det som pågår i San Fernando, men det blåser rejält och är över 30 grader varmt i skuggan. Ändå uppmanar myndigheterna oss att spara på elektricitet eftersom man har blivit tvungen att stänga av viss elförsörjning. Ingen air condition alltså idag! 
Hoppas bara att ingen av grannarna får för sig att göra upp en grilleld eller kastar brinnande fimpar omkring sig!  

Kommentarer

Kommentera inlägget här:

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress: (publiceras ej)

URL/Bloggadress:

Kommentar:

Trackback
RSS 2.0