Paltkok i Norrfällsviken


Vi flyttar ut till en stor och välkänd camping längst ur på Höga Kusten, nämligen den i Norrfällsviken. Här finns det mesta. Långgolf, bangolf, pool, djurens sommarhage, fiskerestaurang med trubadur och karaoke kvällar. Och på morgonen kan man köpa färskt bröd av en tjej som går runt med dragkärra.



Här finns också Internet! För 15 kr/h kan vi läsa tidningarna, skicka mail och uppdatera bloggen. Något som verkligen är på tiden.
Eftersom campingen har ett bra kök med spisar och gott om utrymme passar vi också på att koka palt. Men inte på det vanliga jobbiga sättet genom att riva potatis - utan med hjälp av "snabbak". En norsk uppfinning som vi fått tag i. Det kallas "Raspeballer" och ser ut som ett grovt mjöl. Det blandas med vatten, får svälla i tio minuter och formas sedan till paltar som får koka i saltat vatten. Tro det eller ej, det blir jättegott! Man kan ha fläsk i som vanligt och paltarna serveras med smör, lingonsylt och eventuellt stekt fläsk. Tyvärr var vi alla så uppfyllda av paltkoket och ätandet att det inte finns några bildbevis  ;-)

Kommentarer

Kommentera inlägget här:

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress: (publiceras ej)

URL/Bloggadress:

Kommentar:

Trackback
RSS 2.0