Sjukt

Dottern därhemma har dragits med ständigt återkommande förkylningar sedan i våras. Hon har blivit allt sämre för varje gång med ögoninflammation, värk i bihålorna, besvärlig hosta osv. Förra veckan var det dags igen. Hon är givetvis inte den enda som är sjuk, men nog tycker vi det verkar väldigt nonchalant när läkarstationen via telefon enbart ordinerar byte av nässpray...
Då är det faktiskt skönt att det finns alternativ. Det privata läkarhuset gav henne diekt en besökstid och ordinerade sedan pencillin för infektionen, cortison för bihålorna och slemlösande för luftrören.
Vi är egentligen inga anhängare av privatisering inom sjukvården, det finns så många bevis inom släkten på hur bra den skattefinansierade vården kan fungera, men lite betänksamma blir vi förstås. Dottern är i alla fall definitivt för. Men att ha det som i USA är väl inget att sträva efter.
Sonen i USA har ett besvärlig diskbråck som åtgärdas med cortisonsprutor och sjukgymnastik. Han har också fått göra en magnetröntgen. Allt mycket kostsamt och absolut ingen rättighet även om man är illa däran. Här måste man nämligen kunna betala för sig. Och det utan subventioner, vilket blir vansinnigt dyrt. I hans fall är det en försäkring som företaget till stor del står för. Någon statlig "försäkringskassa" existerar inte. Tilläggas bör kanske att amerikanare naturligtvis kan få vård även om de inte har pengar - om det verkligen gäller livet - men i så fall bara grundvård och på vissa sjukhus.

Tack för recepten på kattfisk förresten. Den blev riktigt god friterad och med en modifierad variant av räksås, spetsad med wermouth.  


Kommentarer
Postat av: Anonym

Hej igen, ja det är klart att sjukvården i statligt regi är nog bra, men i vissa fall borde den också kunna bli mer modern! Ev. kunde man sortera bort allt onödigt som inte har med sjukvård att göra och fokusera på enbart "sjukvård"!

2008-01-11 @ 10:01:13
Postat av: tanten

Hoppas att dottern mår bättre nu.
Önskar dig en härlig Fredag:9
Kram

2008-01-11 @ 10:17:14

Kommentera inlägget här:

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress: (publiceras ej)

URL/Bloggadress:

Kommentar:

Trackback
RSS 2.0