Super Bowl och Tingeling

Söndag var vi en liten mikroskopisk del i ett gigantiskt partajande här i USA. Hela nationen följde nämligen slutuppgörelsen i amerikansk fotboll med grillfester och partyn. Super Bowl är den största enskilda händelsen inom sporten här. TV sänder hela dagen, reklamen är speciellt framtagen och kostar 18 miljoner dollar för 30 sekunder, kända artister medverkar och publiken är förstås entusiastisk. Hela 70 000 personer såg den spännande uppgörelsen på arenan i Arizona och troligtvis miljarder andra framför tv-apparater runt om i världen.
Själva var vi bjudna till svärdotterns familj i Pomona. Där såg vi de biffiga gossarna fightas om den ovala bollen och åt en massa god mat tillsammans.

Barnbarnet tyckte inte att "bråket" på planen var mycket att se. Morbrors samling av Disney-filmer var mycket intressantare. Särskilt Peter Pan fångade hennes uppmärksamhet. Den lilla älvan i filmen är hur söt som helst, men när Morzan kallde henne Tingeling utlöste det stor munterhet i sällskapet. Här i USA heter hon Tinkerbell och inte Tingeling som små gossars penis. Tur att det inte var en massa främlingar där som kanske hade undrat om man var pervers på något sätt ;-)

Vann matchen gjorde laget från New York som mot alla odds besegrade Patriots from New England med 17-14. De senare hade vunnit alla tidigare matcher under säsongen, men förlorade den sista och allra viktigaste alldeles i slutet av sista perioden. När en enda sekund återstod av matchen rusade folk ut på planen och det dröjde ett tag innan man fått ordning i kaoset och kunde köra klart. Besvikelsen hos förlorarna var givetvis stor, men glädjen hos segrarna ännu större eftersom ingen riktigt trott de skulle klara av att ta hem den åtråvärda bucklan.


Kommentarer
Postat av: Anonym

Hej hörde att det var stort i SF också.
Pratade
med Mattias och dom lagade o packade mat (knytkalas)
och skulle till en stor grillfest där man skulle se på matchen
Njut nu av de sista veckorna därborta
kram
Birgitta o Bosse

2008-02-05 @ 00:26:18
Postat av: Anonym

Man kan bli hysterisk på mycket här i värden! Vad bra att vi inte har sådant här hemma!

2008-02-05 @ 09:41:25
Postat av: syrran Christina

Nämen Tingeling på dig storasyster :-) kan förstå att de fnittrade åt dig... Kul att få göra bort sig lite, visst? Jag håller med Birgitta, passa på att N J U T A nu de här sista skälvande veckorna innan ni är tillbaka till vardagslunk och vita vidder igen. Har du varit in på Kristinas resedagbok? Du hittar den på hennes hemsida under länkar, sen kan man skriva in sin adress när man kommit till resedagboken så får man ett mail varje gång hon skrivit eller lagt in bilder. Kul! - Ha det gott och hälsa alla vi känner... Kram från oss

2008-02-05 @ 10:56:05

Kommentera inlägget här:

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress: (publiceras ej)

URL/Bloggadress:

Kommentar:

Trackback
RSS 2.0