Sandstorm

Vi vaknar till oväntade nyheter från det stora landet i väster. Inte långt från den plats där vi ska bo har en stor sandstorm ställt till med problem och olyckor på motorvägen!  Undrar om de har plogbilar som klarar sånt? Snöstormar måste ju vara rätt sällsynta i Californien. Säkert lika ovanliga som ett rejält surströmmingskalas! 

Själva har vi idag njutit av den delikata fisken tillsammans med ett fyrtiotal trevliga människor .Vi önskar bara att man kunde ta med några burkar "fermented herring" till sonen och hans familj i LA.  För trots att Gennie är född i USA gillar hon surströmming helt och fullt.
En massa andra svenska maträtter också för den delen. Pitepalt är en stor favorit hos hela familjen. Den lilla dottern smackade och åt med hela ansiktet redan första gången hon fick prova. Ärtsoppa och pannkaka gillar de också. Det lär nog bli en hel del svensk matlagning därborta i hamburgarnas och stekarnas förlovade land.

Frukostbröd, smörgåsrån och Västerbottensost är ett måste i vår packning när vi reser dit. På IKEA  i närheten kan Magnus och Gennie själva köpa köttbullar, knäckebröd, Kalles kaviar, gravlax, svenskt kaffe, chokladkakor och Ballerinakex. Men vi svenska besökare tycker förstås det är spännande att få testa asiatiska, mexikanska och andra exotiska rätter. Sen har de himla god pizza "over there". Alltför god kanske med tanke på figuren!


Kommentarer

Kommentera inlägget här:

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress: (publiceras ej)

URL/Bloggadress:

Kommentar:

Trackback
RSS 2.0