Ren luft

Nästa vecka infaller det traditionella höstlovet och alla skolor i vår kommun håller stängt. Efterlängtade dagar där eleverna kan vara ute i naturen och andas frisk luft om de känner för det.  
Alla skolor i Orange County, utanför Los Angeles, hålls stängda idag. En försiktighetsåtgärd eftersom luftkvalitén inte är den bästa just nu. Vinden har avtagit och rök från de många bränderna ligger kvar som ett lock och irriterar luftvägarna, berättar Gennie och Magnus. Det gör att folk håller sig inomhus så mycket som möjligt.
Elden har inte kommit närmare där de bor och arbetar, utan rör sig sakta österut uppför berget. Det gör det svårare att komma åt brandhärdarna, så man använder sig nu av flygplan och helikoptrar i större utsträckning är tidigare. Bara i Irvine har 27,000 acres förstörts, men sammanlagt har ca 493,000 arces brunnit i södra Californien, det ar ca 1972000000 kvadratmeter. Ruskiga siffror! En av de invånare som fått återvända hem liknade trakten där hans hus hade stått  vid en krigsskådeplats i Vietnam.


Kommentarer

Kommentera inlägget här:

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress: (publiceras ej)

URL/Bloggadress:

Kommentar:

Trackback
RSS 2.0