Irak och bränderna i CA

Bränderna  i Californien pågår än och många människor är fortfarande evakuerade. Bland annat gäller det Silverado Canyon, ett utflyktsmål som vi hade tänkt besöka när vi kommer till USA. Andra drabbade har redan fått återvända hem  - många till ett hus i ruiner och svartbrända omgivningar. Men eldhärdarna börjar vara någorlunda under kontroll. 
- We have turned the corner - but hold the optimism, förklarar en representant för brandkåren i Orange County, den del av USA där Magnus bor med sin familj.
Alla vet att elden kan sprida sig blixtsnabbt om vinden ökar. Det mest skrämmande är ändå att flera av bränderna kan vara anlagda! Två av dem vet man med säkerhet och flera andra tror man har startats medvetet.  Sammanlagt har 250 000 dollar utfästs i belöning till den som kan ge upplysningar om dessa marodörer. 
Att någon ens kan tänka sig att medvetet starta ett sånt helvete är inte klokt! Bränderna orsakar skador för enorma belopp och människoliv har gått till spillo. 
Nu har också frågorna börjat ställas. Man kritiserar beredskap, resurser och agerande. Bland annat fanns det alldeles för få brandmän när så många och stora bränder bröt ut nästan samtidigt. Varför fanns det inte fler plan och helikoptrar? Hur stor del av resurserna fanns till exempel i Irak? Efter storbranden för något år sedan var det sagt att 150 nya brandbilar skulle köpas in, man har beställt 19 stycken - och de har ännu inte levererats. Hur kommer det sig? Och så vidare...
Nu väntar med all säkerhet "räfts och rättarting" på de ansvariga - och högre skatter för invånarna i Californien.

Kommentarer

Kommentera inlägget här:

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress: (publiceras ej)

URL/Bloggadress:

Kommentar:

Trackback
RSS 2.0