Kontroll

image11

På något vis känns det extra roligt att uppleva snö och vinter just nu. Det beror naturligtvis på att snö och kyla kommer att bli en bristvara för oss ett tag framöver. I helgen gjorde vi ett besök på kyrkmarknaden där hantverkare av olika slag sålde sina varor. Både inom- och utomhus. Den kändes så helmysigt eftersom det inte fanns något "tingeltangel", bara äkta grejer. En härlig middag hos dottern och mågen förgyllde dagen ytterligare. Det blev en riktigt gammeldags söndag utan alltför stora ingrepp i plånboken.
Idag ska vi göra en dagenefterskyltsöndantur för att titta lite i skyltfönster. Det räcker gott för vår del. En kontroll visar att dollarn ligger bra i kurs för närvarande, så ska det shoppas får det bli i USA  ;-)    
Enligt Los Angeles Times är bränderna kring Malibu och Santa Monica inte släckta än, men de är under kontroll. Tydligen har man lärt av misstagen under den förra storbranden. Redan minuterna efter att larmet gick fanns fyra helikoptrar i luften och ett stort antal brandbilar på väg. Man spekulerar i om det kan ha varit ett gäng som firade Thanksgiving i ett fritidsområde ovanför Malibu som varit ovarsamma. Jag vet av egen erfarenhet hur en liten mysbrasa kan utveckla sig till en okontrollerad brand. Jag försäkrar att det är en skrämmande upplevelse.

Kommentarer
Postat av: Elly Persson

Tack för bilden från marknaden. Det ser ut som förr i världen. Vi hade småfolk här några dagar så vi kände inte för att åka in i år. Följde med en faster o farbror då jag var liten o fick köpa en liten brosch med två träskor hängande. Ett minne för livet.Tänk vad så lite kan fastna o finnas kvar.

2007-11-27 @ 05:49:08
Postat av: Anonym

Har tagit del av meddelanderna, helt otroligt! Själva var vi oppe i SofieRo över helgen och har haft ett otroligt vinterväder med solen som skiner över älven och landskapet! Må väl och vi hörs av! Hälsa alla från oss!
Börje i Bäzika

2007-12-09 @ 18:12:20

Kommentera inlägget här:

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress: (publiceras ej)

URL/Bloggadress:

Kommentar:

Trackback
RSS 2.0