Glöggtider

Ordet Advent smakar lussekatter, pepparkakor och glögg. Framför allt den varma, kryddiga glöggen. Dessutom finns den nu i många spännande varianter. Vi har redan hunnit testa både starkvinsglögg spetsad med rom, hjortronglögg och chokladglögg för att nämna några av dem. Alla väldigt goda på sitt sätt.
Men den glögg som vi minns bäst är nog den som sonen i USA kokade. Receptet hade han fått av en norsk invandrare. En blandning av rödvin, konjak och sherry, kryddat med färska fikon och ingefära, pommerans, kanelstänger, nejlikor, kardemumma, russin och vad allt det nu var. Glöggen blev god - och stark om man säger så.
Det blir nog glöggtillverkning den här julen också. Om nu inte IKEA får stå för den. Där finns det en hel del svenska varor att få tag i. Glögg och julmust är ett absolut måste för sonen och ett IKEA finns i närheten. Men för säkerhets skull packar vi med ett par påsar glöggkryddor.

Kommentarer

Kommentera inlägget här:

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress: (publiceras ej)

URL/Bloggadress:

Kommentar:

Trackback
RSS 2.0